Voorbereiding Datum laatste wijziging: 08-03-2018 14:09

Waarom een koppeling met Snelstart en hoe te beginnen

Bronboek Software Development heeft een koppeling gemaakt ten behoeve van Snelstart, om snel en eenvoudig gegevens vanuit Bronboek naar Snelstart te exporteren.

Dat gaat om de volgende gegevens:

-          Kassatransacties (betaalmiddelen) naar grootboekrekeningen. (Is per artikelgroep instelbaar)

-          BTW ontvangen via kassatransacties naar grootboekrekening.

-          Debiteurgegevens

-          Factuurgegevens (Als u gebruik maakt van de module ‘Verkoop Facturatie’ van Bronboek)

 

Om Bronboek klaar te maken voor de koppeling met Snelstart, is het belangrijk dat u de grootboekrekening gegevens goed ingevuld hebt.

Hoe u dit doet vindt u in de handleiding ‘Grootboekrekeningen in Bronboek’.

Voor het exporteren van gegevens van Bronboek naar Snelstart is een export progamma nodig die Bronboek aan u zal verstrekken als u Snelstart via Bronboek heeft aangeschaft.

BTW gegevens: U dient ook binnen Bronboek de BTW tarieven hoog en laag koppelen aan grootboekrekeningnummers. Dat doet u via het hoofdmenu, ‘Beheer’, ‘Grootboek’ en dan ‘BTW rekeningnummers’.

Export Bronboek gegevens naar Snelstart

Op uw bureaublad moet een programma icoontje staan met de naam ‘Bronboek Export’. Als dit icoontje niet voorkomt, dan kunt u hem ook vinden via de knop ‘Start’ (links onderin uw scherm), ‘Programma’s’ en dan kiest u alsnog voor ‘Bronboek Export’.

Als u het programma niet kunt vinden, neem dan contact op met de Helpdesk van Bronboek.

U start het programma ‘Bronboek Export’ door te dubbelklikken op het icoontje. Vervolgens

klikt u op ‘Exporteer naar boekhouding’.

Hier kiest u welke onderdelen u wilt exporteren naar Snelstart. Kies altijd eerst voor debiteuren, kies de periode en klik op akkoord.

Daarna voert u hetzelfde proces uit voor ‘Facturen’ en voor ‘Kassa gecomprimeerd’. Bij deze laatste twee onderdelen vraagt het systeem om een verwerkingsnummer. Dit verwerkingsnummer staat op het verwerkingsverslag dat in Bronboek gemaakt is.

Let erop dat er onderaan het keuzeveld van welke gegevens u wilt exporteren, ALTIJD een vinkje staat bij ‘vooraf controleren’.

Hoe maak ik een verwerkingsverslag van de kassa en van de facturen?

Kassa

In de kassamodule kiest u voor de menuoptie ‘Beheer’. Er is maar één keuze en dat is ‘Verwerken kassa’. Geef de juiste periode op en klik op ‘akkoord’.

Facturen

Vanuit de module ‘Verkoop Facturatie’ kiest u voor de menuoptie ‘Beheer’. Als laatste keuze ziet u ‘Verwerken facturen, deze kiest u door er één keer op te klikken.

U heeft nu de keuze om alle facturen die aangemaakt zijn te verwerken of een selectie hiervan.

 Als u kassa- en factuurgegevens heeft verwerkt, zijn ze alleen nog maar als historische bestanden te zien in Bronboek. (‘Verkoop Facturatie’ – ‘Verkoopfactuur’ – ‘Historische verkopen’)

Veelgestelde vragen

Wat zijn debiteurgegevens?

Bronboek hanteert de term ‘debiteurcode’, dat impliceert dat er ook letters gebruikt kunnen worden. Voor Snelstart moeten debiteurnummers numeriek zijn. (Max. 7 posities)

Wat zijn factuurgegevens?

Factuurgegevens moeten numeriek zijn . (Max 6 posities)

Wat is VGRP?

Dit staat voor Vraagposten. Standaard hanteren we grootboeknummer 0 als vraagpost verzameling. Het komt voor dat er meerdere grootboeknummers als vraagpost zijn ingericht.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1992 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl