Aankopen via Beurs of vertegenwoordiger Datum laatste wijziging: 23-08-2016 09:25

Als u artikelen op een beurs koopt of via een vertegenwoordiger, dan krijgt u veelal een kopie van de order als ‘bestelbewijs’. Aangezien de levering nog moet volgen en u wel in de software wilt zien wat u besteld heeft, adviseren wij om deze order als inkooporder in te voeren.


U opent hiervoor een nieuwe inkooporder voor de betreffende leverancier. Hier kunt u de bestelling invoeren. Bij ‘aantal besteld’ voert u het aantal in dat u gaat ontvangen, ‘aantal geleverd’ zet u op 0.

Zodra u alle artikelen heeft ingevoerd kiest u voor ‘opslaan’, de volgende vragen beantwoord u met ‘Ja’. (Bewaren / Gereedstellen)
U keert nu terug naar het hoofdscherm van de module, hier ziet u de order van de betreffende leverancier tussen de inkooporders staan.

Bij controle op voorraadgegevens staan de bestellingen nu in het veld ‘in nota’.
Als de goederen geleverd worden zoekt u de inkooporder op. U klikt met uw rechtermuisknop op de order en kies voor ‘scannen goederenontvangst’ (zie punt 7) en daarna ‘verwerken order’ 

Eventueel niet uitgeleverde artikelen van deze inkooporder lopen in backorder, dat gaat automatisch. U vindt het overzicht van backorders via ‘Beheer’ – ‘Tabellen’ – ‘Backorders’ – ‘Inkoop’. 
Bij controle van uw voorraadgegevens staan de backorders van uw leverancier weergegeven als ‘in backnota’.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1844 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl