Beginsaldo opgeven Datum laatste wijziging: 23-08-2016 09:25

Het is de bedoeling dat u aan het begin van de dag het beginsaldo van de kassa opgeeft voor de individuele munteenheden via Gegevens > Opgeven beginsaldo dag. Vervolgens vinden er gedurende de dag transacties plaats. Aan het einde van de dag genereert u een dagjournaal via Overzichten > Dagjournaal > Toon. Daar staat het beginsaldo van de dag nog ingevuld en daaronder vult u het 'eindsaldo' van de dag in met behulp van de individuele munteenheden. Het dagjournaal zal nu een correct resultaat geven. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De volgende dag moet eerst weer het beginsaldo worden opgegeven, daarna kan pas een correct dagjournaal worden opgevraagd aan het einde van die dag. Het 'eindsaldo' van de vorige dag wordt bij het opgeven van het beginsaldo wel opgehaald, maar u moet dit accorderen (door op OK te klikken) om het ook daadwerkelijk op te geven als beginsaldo van de huidige dag. U kunt daarbij ook de munteenheden nog aanpassen indien nodig, het nieuwe saldo wordt dan rechtsboven getoond. 

 

  

Als u aan het begin van de dag het beginsaldo niet heeft opgegeven, zal het dagjournaal niet het juiste resultaat weergeven. Er zal dan minimaal een verschil zijn dat gelijk is aan het ontbrekende beginsaldo. U kunt, als het beginsaldo per ongeluk nog niet is opgegeven, dit alsnog doen vóórdat het dagjournaal wordt gemaakt. Echter, het beginsaldo moet dan wel bekend zijn en dit is dan ook niet de aanbevolen werkwijze! 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1735 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl