Cadeau- en betaalkaarten Datum laatste wijziging: 07-03-2019 10:12

Voorbereidingen

Voordat u een cadeaukaart kunt gebruiken, moeten eerst een aantal instellingen worden gemaakt.

Hoe u dit doet, vindt u in de handleiding Betaalkaarten beheren.

De volgende cadeaukaarten worden momenteel ondersteund: Boekenbon, VVV Giftcard, Entertaiment Card, GivaCard en de Cadeukaart eigen winkel.

Verkopen en activeren van een cadeaukaart

Als u een cadeaukaart verkoopt, gaat dat als volgt:

U scant de barcode die op de cadeaukaart staat. De kassa herkent dat het een cadeaukaart is en toont het onderstaande scherm:

 

 In dit geval is het een cadeaukaart met een vaste waarde. U kunt nu op de knop Activeren klikken. Hierna klikt u op de knop Akkoord.

 In het geval van een cadeaukaart met een vrije waarde, vult u het bedrag in en klikt u op de knop Activeren. De knop Akkoord wordt actief. Hierna klikt u op de knop Akkoord.

 De knop Kaart info geeft u een venster met informatie over de cadeaukaart. De knop Transactie info geeft u een venster met informatie over de transacties die gedaan zijn met de cadeaukaart.

Betalen met de cadeaukaart

In het bovenstaande afrekenvenster klikt u op de betreffende cadeaukaart. Scan de barcode die op de cadeaukaart staat. Het volgende scherm verschijnt:

 Controleer het ingevulde betaalbedrag. Wijzig dit als dit nodig is. Klik op de knop betalen. Ter controle verschijnt het volgende venster:

 

 Hier klikt u op Ja. Als u op Nee klikt komt u terug in het vorige venster en kunt u de kaart en het betaalbedrag aanpassen. Het onderstaande venster verschijnt:

 

 U ziet dat de velden Kaart en Betaalbedrag  niet meer actief zijn. Ook zijn de knoppen Betalen en Annuleer geactiveerd. Verder is het Betaalbedrag verrekend met het Saldo. Het resultaat is zichtbaar bij Nieuw saldo. Klik nu op de knop Akkoord. De transactie is nu afgerond. Hierna kunt u verder gaan met het afrekenproces zoals u gewend ben.

Saldo controleren 

Het kan voorkomen dat een klant wil weten hoeveel waarde er nog op de cadeaukaart staat. U scant dan de cadeaukaart in op de kassa, op de manier hoe u normaal een nieuwe cadeaukaart zou verkopen. U ziet dan het volgende scherm:

 Met de knop Transactie info kunt u de transacties die met de kaart gedaan zijn bekijken. Hier worden alleen de transacties getoond die in uw winkel zijn gebeurd.

 De Cadeaukaart eigen winkel kan opnieuw uitgegeven worden. Klik hier om naar de handleiding te gaan.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1581 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl