Debiteur toevoegen aan kassabon Datum laatste wijziging: 23-08-2016 09:25

Het is mogelijk om uw kassabon toe te wijzen aan een debiteur, zodat de bon op naam komt te staan. Hiervoor gebruikt u in het kassascherm de knop ‘zoek debiteur’.

 

 

U kunt op alle velden zoeken door dit veld in te vullen. De zoekmethode werkt gelijk als het zoeken van een titel. Zoeken in het veld ‘zoeknaam’ zal meestal voldoende zijn. U treft hier ook de knoppen ‘begin’ en ‘trefwoord’ aan.

 

Twee voorbeelden:

Zoekt u de naam ‘Van der Graaf’, dan kunt u deze vinden door ‘Graaf’ in te voeren en op de knop ‘trefwoord’ te klikken. Ook op ‘van’ of ‘van der’ kunt u zoeken, maar dat kan in de praktijk veel resultaten geven.

 

Het zoeken op postcode geeft vaak heel snel resultaat. Zeker als u de letters gebruikt. U dient hier de juiste invoer van postcodes te gebruiken die u binnen uw bedrijf hanteert. (Spatie tussen cijfers en letters, hoofd- of kleine letters, etc.)

Als u de juiste debiteur gevonden heeft, dan selecteert u de regel door er met de muis op te klikken. Ook kunt u de ‘selecteer’ knop gebruiken in de bovenste menubalk.

U bent nu terug in het kassascherm en kunt verder gaan met uw transactie.

 

Debiteur niet gevonden?

Als een klant (debiteur) voor het eerst een bestelling plaatst, dan moet in het debiteurenscherm de knop ‘voeg toe’ gebruiken om de gegevens van de nieuwe klant te registreren. Een debiteurcode is verplicht.

Zodra u het invoerveld heeft ingevuld (spreek met uw management af wat u minimaal in moet vullen), maakt u uw invoer definitief door linksonder op de knop ‘voeg toe’ te drukken.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1730 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl