Instellen Datum laatste wijziging: 30-11-2018 12:32

Om de spaarpunt module in te stellen kiest u voor het instellingen. (het icoontje met het radertje). Daarna kiest u voor de tab ‘spaarpunten’. Als deze tab niet heeft dan heeft u nog geen abonnement voor deze module. Neem daarvoor contact op met de Bronboek Helpdesk.

Allereerst maakt u een keuze waarop u de spaarpunten toekent. Dat kan op basis van een vast aantal spaarpunten per artikel of op basis van een percentage van het besteedde bedrag.

Voorbeelden:

  • punten: Bij een het kopen van een bepaald artikel ontvang je 10 punten. Bij het artikel voert u 10 als aantal spaarpunten in.
  • besteed bedrag: Als er gekozen wordt voor besteed bedrag kan de klant bijvoorbeeld een spaarpunt ontvangen per 5 euro.

Ook een combinatie van bovenstaande 2 vormen is mogelijk.

Afronding besteed bedrag

Vervolgens kiest u ervoor om spaarpunten af te ronden. Wilt u iemand die voor 95 cent iets koopt in aanmerking laten komen voor een spaarpunt die op 1 euro omzet is gesteld? Stel dan de marge is op 5%.

U kunt kiezen om de punten te bereken over het totaal bedrag van de artikelen of per artikel.

Voorbeeld: Klant koopt 2 verschillende artikelen van 0,60 cent per stuk. Het totaal van de kassabon is 1,20. De waarde per spaarpunt is 1 euro. Als de instelling "Afronden basisbedrag per stuk" aan staat dan resulteert dit in 0 punten maar als deze uitstaat resulteert dit in 1 punt.

De verschillende instellingen

De begindatum kunt u gebruiken om alle bestaande debiteuren met terugwerkende kracht spaarpunten toe te kennen. Hiervoor moeten spaarpunten wel herberekend worden.

Het bestedingsbedrag per spaarpunt is de omzet die een klant moet maken om voor spaarpunten in aanmerking te komen. Bijvoorbeeld 5 euro. Bij de waarde per spaarpunt vult u een bedrag is. Als u hier 10 cent invult dan spaart de klant per 5 euro 10 cent. (u geeft in dit voorbeeld dus 2% van de omzet terug in spaarpunten).

Bij grootboekrekening vult u het juiste grootboekrekening in als u uw spaarpunten wilt registreren in uw boekhouding. Puur boekhoudkundig is de grootboekrekening een optie om deze vorm van uitgestelde korting vast te leggen.

Bij ‘meld verzilveren boven bepaald bedrag’ regelt u een eventueel aankoopbedrag waarbij een klant zijn nieuwe aankoop in spaarpunten mag verzilveren.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1930 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl