Maken verkoopfactuur Datum laatste wijziging: 23-08-2016 09:25

Het aanmaken van een verkoopfactuur gaat als volgt:

1) Klik op [Voeg toe].

2) Voer debiteurcode in of zoek met    naar de juiste debiteur. 

Is een debiteur nog niet bekend, dan kunt u deze aanmaken. Dit kan binnen de aangemaakte verkoopfactuur, maar ook buiten de verkoopfactuur door op de snelstart knop Debiteuren (aanwezig in het hele programma) te klikken door in het debiteuren zoekscherm te kiezen voor [Voeg toe]. 

Voer hier alle gegevens van de klant in en klik, links onderaan op [Voeg toe]. Klik vervolgens op de regel met de debiteur die u zojuist heeft ingevoerd. De eerder geopende order komt hiermee op deze naam te staan.

Kies na het toevoegen de juiste debiteur en klik op Selecteer. De eerder geopende factuur komt hiermee op naam te staan.

Het factuur invoerscherm heeft aan de rechterzijde een aantal knoppen voor de belangrijkste handelingen. (In Instellingen kunt u instellen welke knoppen u daar wilt zien. Knoppen die u niet gebruikt kunt u uitzetten. Zo houdt u uw scherm overzichtelijk!)

U kunt uw verkoopfactuur op verschillende manieren invoeren:

1) Door artikelen te scannen met een barcodescanner

2) Door artikelen handmatig in te voeren

3) Door artikelen te zoeken via het artikelzoekscherm. U vindt het artikelzoekscherm door te klikken op [Zoek Artikel] of door de sneltoetscombinatie Ctrl+A te gebruiken op een lege regel in uw order.

4) Door een verkooporder te importeren (zie daarvoor handleiding importeer verkooporder op factuur)

U voert per artikel een aantal in. Retouren worden op een factuur als negatief aantal opgenomen. Een ‘negatieve verkoop’ heeft tot gevolg dat de technische voorraad toeneemt.

U klikt op opslaan om de factuur op te slaan.

 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1885 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl