Datalogic Memor Datum laatste wijziging: 23-08-2016 09:25

Met de Bronboek voorraad scanner kunt u uw voorraad eenvoudig scannen. Waarmee u dit binnen Bronboek Voorraad kunt vergelijken en corrigeren.

Bronboek gebruikt hiervoor drie type scanners waarvan de werking apart wordt uitgelegd.

In deze handleiding wordt het gebruik van de Datalogic Memor uitgelegd.

 

De datalogic scanner is een kleine computer met daarop een compact versie van Windows. U zet het apparaat aan door op de   knop aan de linker kant van de scanner te drukken.

Na het opstarten ziet u het bureaublad. Door met de joystick naar “Bronboek Voorraad” te gaan en op “Enter” te drukken start u het programma. Ook kunt u met de stylus op het scherm dubbel tappen om het programma te starten.

Eenmaal binnen het programma, kunt u met de  toets de producten scannen.

Ook kunt u zelf artikelnummers invoeren en deze met Enter bevestigen. Met de Alpha knop kunt u schakelen tussen het invoeren van nummers en cijfers. Als de scanner traag wordt kunt u op de knop “Sluiten” klikken en het programma opnieuw starten zoals hierboven beschreven. De gescande artikelen blijven bewaard.

 

Leegmaken scanner

De scanner leegmaken kan gedaan worden door de scanner aan te zetten. Vervolgens op My device te dubbelklikken. Er opent nu een nieuw venster. Dubbelklik vervolgens op Storage Card. In storage card staat een bestand voorraad. Klik 1 keer op het bestand voorraad. Klik daarna op het rode kruisje. De vraag wordt gesteld weet u zeker dat u het bestand voorraad.txt wil verwijderen?. Kies hier voor ja. Het bestand is nu verwijderd.

 

Let op leeg eerst de scanner voordat u gaat scannen.

 

Extra aantal

U kunt in de scanner aangeven dat voor het laatst gescande artikel u een extra aantal wil invoeren. Hiervoor begint u met een – of + door eerst op de  knop te drukken gevolgd door het cijfer waar de + of – (respectievelijk de 4 of de 7) bij staat. Vervolgens typt u het aantal en drukt u op Enter

 

Voorraad naar computer

Sluit bronboek voorraad op de Memor door op Sluiten te klikken.

Om de voorraad op de computer te zetten, haalt u de geheugenkaart op de volgende manier uit de scanner:

Open het klepje aan de rechterkant van de scanner door hier uw nagel tussen te zetten en het rubbertje voorzichtig open te trekken

 

 

 

Druk vervolgens op de geheugenkaart en laat de geheugenkaart weer los. De geheugenkaart klikt nu los. U kunt de kaart nu uit de scanner pakken.

 

Plaats vervolgens de geheugenkaart in de geheugenkaartlezer en sluit deze, indien u dit nog niet heeft gedaan, aan op de computer.

Hierna kunt u op de computer met Bronboek Voorraad de voorraad inlezen.

 

Geheugenkaart terugplaatsen

Nadat u de geheugenkaart heeft uitgelezen op de computer is het verstandig deze te wissen. Dit doet u door bij het inlezen van de kaart aan te geven dat u het bestand wil verwijderen. Indien u het bestand niet verwijderd, loopt u het risico voorraad dubbel in te lezen!

Om de geheugenkaart terug te plaatsen maakt u het klepje van de geheugenkaart open zoals 

hierboven beschreven en schuift u de kaart helemaal in het apparaat tot deze vast klikt. Doe daarna het klepje weer dicht. Als het goed is kan het klept weer helemaal glad dicht en drukt het klepje niet tegen de geheugenkaart. 

 

Opladen scanner

Om de scanner op te laden, sluit u de adapter aan op aansluiting “M” onderaan de scanner. Het rode lampje bovenaan de scanner geeft aan dat deze wordt opgeladen. Zodra het lampje groen wordt is de batterij weer vol.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1617 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl