Categorieën Nieuwsbrief Datum laatste wijziging: 23-08-2016 09:25

U kunt nieuwsbrieven opmaken en verzenden middels de Bronboek Nieuwsbriefmodule. U kunt op inloggen op http://nieuwsbrief.bronboek.nl/, waarna de verschillende opties zichtbaar zijn in het menu aan de linkerkant. 

NB         Let op: wanneer u gebruikt maakt van Internet Explorer en u klikt op een van de knoppen voor het opmaken van de tekst, kan het zijn dat er (de eerste keer) bovenaan een gele informatiebalk verschijnt met de vraag: 'Deze website gebruikt een scriptvenster waarin u om informatie wordt gevraagd.' U kunt vervolgens op deze balk klikken en kiezen voor 'Scriptvensters tijdelijk toestaan'.

 

Een categorie kan e-mailadressen bevatten van alle abonnees die zich specifiek voor die categorie hebben aangemeld. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn om nieuwsbrieven te versturen voor verschillende productgroepen of over verschillende thema’s / onderwerpen. De abonnee kan zelf bepalen op welke categorie(ën) hij of zij zich wil aanmelden. (Tijdens het aanmelden, maar onderaan elke nieuwsbrief is ook een link te vinden naar de pagina waarop de abonnee zijn / haar instellingen kan wijzigen.)

 

2.1  Categorieën aanmaken

 

Het toevoegen van een categorie gaat eenvoudig door bovenaan het overzicht op ‘Voeg categorie toe’ te klikken. Vervolgens moet een naam worden opgegeven en zijn er enkele aanvullende opties beschikbaar.

 

Het vinkje bij ‘Voeg standaard toe bij aanmelden nieuwsbrief’ geeft aan of een abonnee standaard op deze categorie geabonneerd moet worden bij het aanmelden op de nieuwsbrief. Dit geldt bijvoorbeeld voor het aanmelden tijdens een bestelprocedure in de webwinkel, waarbij nog geen mogelijkheid tot het kiezen van categorieën beschikbaar is.

 

Het vinkje bij ‘Toon categorie bij aanmelden nieuwsbrief’ geeft aan of een abonnee zelf de keuze heeft om zich  aan te melden op deze categorie. Wanneer dit vinkje uit staat, kan de abonnee zich niet zelf abonneren op de categorie, maar kan deze wel in het beheer van de nieuwsbriefmodule worden gebruikt. Zo is er een volledige controle over wie er op de betreffende categorie zijn aangemeld (bijv. in het geval van een exclusieve groep geadresseerden voor een nieuwsbrief).

 

2.2  Volgorde van categorieën aanpassen

 

De volgorde van de categorieën kan worden aangepast voor de pagina waar de abonnee zich aanmeldt. Normaal gesproken worden de categorieën alfabetisch gesorteerd, maar het kan wenselijk zijn om hier vanaf te wijken en zelf een volgorde te kiezen.

Heeft u vragen of opmerkingen over deze handleiding, neem dan contact op met de Bronboek Helpdesk.
Ter referentie kunt u Handleiding ID 1945 gebruiken.

Telefoon:078-691 10 66
Internet:helpdesk.bronboek.nl
E-mail:helpdesk@bronboek.nl